lauantai 1. syyskuuta 2012

Media heräsi - ja minä sen mukana

Kappas, huomasin tänäaamuna, että mediakin päätti lopulta kunnostautua ja uutisoida Suomessa elokuussa järjestetyistä avomeripurjehduksen MM-kisoista. Vaisua on ollut sillä rintamalla. "No, jo oli aikakin", voisin tuhahtaa, mutta en oikein kehtaa, kun en itsekään ole raportoinut blogissani erästä aika jännää saavutusta.

Mieheni osallistui kisaan italialaismiehistön suomalaistäydennyksenä. Kyseinen IS-niminen (Airis) GP 42 -purjevene sijoittui ykkösluokassa pronssille. Italialainen huippuvene ja ammattilaismiehistö avittivat luonnollisesti asiaa, mutta tämähän on joukkuelaji, ja jokaisen miehistön mitali sama: näin ollen hänestä leivottiin mitalisti arvokisassa. Aika hauska juttu. Kultaa voitti italialainen Enfant Terrible team ja hopeaa vei NJK:n suomalaistiimi Blixt Pro Sailing. Hyvä Suomi!

Nyt mitali killuu seinällämme - olkoon siinä vähän aikaa, koska kaunis se on himmeinkin mitali. SM-kilparadoilta hänellä on ollut muutaman vuoden verran taukoa, joten pientä vitsiäkin on ehditty tuttujen kesken heittää tästä US-KO-MAT-TO-MAS-TA comebackista suoraan arvokisamitaleille vielä kovemmassa skabassa.

Tunnen kyllä pienen piston sydämessäni, etten ole blogiini muistanut tätä saavutusta tallentaa, mutta parempi myöhään. No niin, nyt sohvalle TV2:n ääreen, kooste alkaa ihan tuota pikaa klo 15.15.


Mikon mitali


4 kommenttia:

 1. Onnea! Tuskin niillä italialaisilla niin paljon vaikutusta oli.

  VastaaPoista
 2. Kovasti Onnea! Hieno paluu kisatantereelle totta tosiaan :) Mahtoivat italialaiset olla tyytyväisiä, kun saivat paikallisen miehistöönsä. Vuosia sitten Yksissä toisissa Helsingissä järjesteyissä MM-kisoissa oli joku isojen merten maasta kotoisin ollut miehistö ihmetellyt että "Miten tällaisessa kivikossa voi mitenkään purjehtia?"

  Mun mieheni oli aviomeri MM:ssä muissa töissä, mutta pian sen jälkeen päästiin meidänkin perheessä kakuttelemaan X-veneiden MM-kisojen hopeamitalia :) Siinä oli kultamitalikin ihan hilkulla ja ehdin jo vitsailin kavereille, että tulee varmaan kutsu linnanjuhliin (ei taida olla pelkoa, ellei voita olympiamitalia) ;)

  VastaaPoista
 3. Välitän toivotukset! Vähän on marginaalinen laji - linnanjuhliin pääsee (lue: arvostusta saa) varmaan helpommin jollain keihäänheiton SM-pronssilla... murinaa.

  Ja onnea sinne Xien hopeamitalistille, jee!

  VastaaPoista