torstai 3. toukokuuta 2012

Pois vanhat purjeetKevätsiivous käynnissä - sen kunniaksi bloginikin sai uuden, vähän raikkaamman ilmeen.

Nurkkien läpikäymisen yhteydessä törmäsin TAAS tähän vanhaan purjeeseemme, joka on lojunut varastossa ainakin kolme, neljä vuotta. Autotallista löysin toisen, jonka olemassaolosta en tiennytkään! Ensimmäinen kuului Inferno 31:een, toinen FE83:een. Nyt ne saavat kyllä lähteä tilaa viemästä. Vai onkohan meillä ollut aikoinaan jokin kuningasajatus, miksi ne on säilytetty...?

Kaksi kassia mieheni on joskus puhdetöinä ommellut purjeneulonnan harjoitustyönä vanhasta purjeesta (mikä on kunnioitettavaa sinänsä), mutta sen vakavammaksi ei neulontaharrastus koskaan kehittynyt. Hienot ja hyvät käytössä nämä köysipussit kyllä ovat olleet, mutta ainakaan tätä määrää purjejätettä, mitä meillä nyt lojuu, ei tarvita, vaikka minkälainen inspiraatio iskisi.


Neulontavälineet on hyvä löytyä joka veneestä pahan päivän varalle. (Koska meillä on veneenvaihto käynnissä, pienet venekamat ovat niin hyvässä säilössä, etten saa nyt otettua välineistä kuvaa tänne.) Purje on purjeveneen moottori, joten jos se repeää, tyssää ainakin pidempi matkanteko helposti siihen, ellei korjausvälineitä ole mukana. Neulominen on tietysti purjeelle vain tekohengitystä, mutta kerran kesälomareissumme tosiaan pelastui neulomalla ja teippaamalla.

No, päivitin juuri tietoni purjeiden kierrätyksestä päästäkseni eroon noista puoli kuutiota tilaa vievistä kasoistamme. Pienen surffailun jälkeen törmäsin yllättäen tietoon, että yksi kierrätyspiste löytyy 500 metrin päästä, omalta pursiseuraltamme! Tätä en ollut tiennytkään. Voisiko siis helpompaa olla? Nyt ei auta keksiä enää muita kuin tekosyitä, jos purjeet vielä jäävät lojumaan nurkkiimme. 

Keräyspisteet löytyvät täältä:

http://www.savethec.com/kierrata-purjeesi/


Vanhat purjeet kannattaa kyllä kierrättää. SavetheC on ottanut tuotantoon ainakin kahden designerin suunnittelemat laukut, jotka on valmistettu kierrätyspurjeista: Paola Suhosen/Ivanan ja Harri Koskisen: 

2 kommenttia:

  1. Hei, jos sinulla vielä on nuo purjeet, ottaisin mielelläni ne suuren lukion ylioppilasjuhlien lavasteiksi. Lakkiaiset ovat ensi viikon lauantaina, joten asialla on melko kiiru. Minut löytää facebookista nimellä Susanna Metsälä. Ota yhteyttä jos asia on vielä ajankohtainen. Toivon, että on!

    VastaaPoista
  2. Hei Susanna,
    huomasin viestisi vasta nyt, ja vastauskin tulee ihan myöhässä, mutta heitin purjeet tosiaankin saman tien keräyspisteeseen. Toivottavasti löysit jostakin muualta! Vastaisuuden varalta opin, että kannattaa markkinoida purjeitaan ensin muuhun kierrätykseen. Monethan tekevät purjeista katoksia yms.

    VastaaPoista