maanantai 30. huhtikuuta 2012

Saaripiknik

Mahtavan sään ansiosta pääsimme avaamaan virallisesti veneilykauden ja viettämään vappupiknikkiä Isossa Vasikkasaaressa ystävien kanssa. Tarjouduin ottamaan vastuun ruuista, sillä olin ainoa seurueesta, jolla vappuaatto oli vapaa töistä. Kiirehän siinä silti tuli, koska menuni oli sen verran kunnianhimoinen, että sisälsi varsinaisten ruokien lisäksi mm. kotitekoiset munkit. ("Harjoittelin" edellisenä vuonna, joten tiesin, että munkinpaisto kyllä sujuu.) Olin onneksi hoitanut ostokset edellisenä päivänä, samoin kuin valmistanut perunasalaatin, koska se vain paranee yhden yön yli odottelusta.

Jos veneen saa vesille jo vapuksi, se palkitsee: suositut veneilykohteet ovat rauhallisia ja hyvällä tuurilla sitä onnistuu löytämään rantautumispaikan, jota oma venekunta saa hallita ypöyksin. Myöhemmin kevään edetessä näin harvoin sitten enää käy.

Rantauduimme Isoon Vasikkasaareen iltapäivällä kolmen maissa. Kiitos Espoon kaupungin, että meillä on näin luonnonkaunis kohde käytettävissä - näin lähellä kotia. Eli mistään huimasta merimatkasta ei ole kyse, vaan meille tämä paikka sopii juuri ilta- ja viikonloppuvierailuihin. Lomilla ja varsinaisilla purjehduksilla lähdetään pidemmälle.


Vasikkasaaressa iltapäivä- ja ilta-aurinko paistaa vierasvenelaiturin puoleiselle rannalle. Kallion päällä on iso ruokailupöytä, johon voi kattaa aterian isollekin seurueelle. Saarella oli tänään vain yksi venekunta meidän lisäksemme, joten saimme sen omaan käyttöömme. 
Villa Gulan -kesäravintola aukeaa kesäkuussa. Pihalla komeilee villan alkuperäinen kylpyamme.
Hauskaa vappua kaikille! Ja kippis myös sille, että bloginin on ylittänyt tuhannen katselukerran rajan : )


2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää Suomen kevät! Intoa bloggailuun ja onnea ensimmäisen tuhannen kävijän vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ja tuntuu! Kiitos ja tervetuloa lukijaksi!

    VastaaPoista