torstai 19. huhtikuuta 2012

Aitoa herrgård-tunnelmaa

Tällä kertaa poikani purjehdusleiri ja kisat toivat meidät kaksistaan tänne Göteborgin yläpuolelle Stenungsundin pikkukaupunkiin. Ajelimme lentokentältä autolla suoraan Stenungsunds segelsällskap:in rantaan, josta hän ampaisi vesille muun porukan mukana. Minä lähdin etsimään majapaikkaamme, jonka suhteen odotukseni olivat melko korkealla. En oikeastaan ollut saanut kovinkaan paljon todellista ennakkotietoa Jordhammarin kartanosta, jossa yöpyisimme, mutta olin kai jo mielikuvissanut rakentanut paikasta tietynlaisen.

Jordhammarin kartanolla ei ole lainkaan katuosoitetta, jonka mukaan suunnistaa perille. Kyllähän se nyt pitäisi tietää... No, päätin kysyä pursiseuran rannassa tietä eräältä nuoreltamieheltä, joka näytti paikallisesta. Kuin tilauksesta hän hyppäsi oman autonsa rattiin ja sanoi johdattelevansa minut perille. Hurmaavaa ja huomaavaista. Pihapiiriin päästyämme hän pyöräytti autonsa tulosuuntaan, huikkasi jotain ja jatkoi omille teilleen.

Perillä en joutunut pettymään, vaan vilpittömästi vaikutuin näkemästäni aidosta kartanotunnelmasta, jossa saamme viettää seuraavat kolme yötä ja neljä päivää. Paikka on ihastuttava - juuri niin kuin uskalsin toivoa. Ja aivan kohtuullisen etäisyyden päässä rannasta. Ja vieläpä hyvin kohtuulliseen hintaan. Kolmen yön yhteishinta ei olisi riittänyt edes yhteen yöhön Stenungsundbaden Yacht Club:issa.


Tässä aitoa kartanotunnelmaa kuvina:


Kevät on Ruotsin länsirannikolla Stenungsundissa aavistuksen pidemmällä kuin meillä koto-Suomessa.

1 kommentti:

  1. Hei, tämä oli hyvä majoitusvinkki ja löytyikin jo netistä. Suunnittelemme kesämatkaa Ruotsiin näille seuduille.

    VastaaPoista