tiistai 10. huhtikuuta 2012

Optaripurjehdusta Gardalla


Vietimme kaikkiaan 10 päivää pääsiäisen aikaan Italian Garda-järvellä, jossa järjestetään vuosittain maailman suurin Optimistiregatta Garda Optimist Meeting. Olimme mukana ensimmäistä kertaa. Molemmat poikamme osallistuivat ennen kisapäiviä tanskalaisten järjestämälle 3-päiväiselle leirille, jota seurasi yhden vapaapäivän jälkeen nelipäiväiset kisat. Toinen pojistamme purjehti kadettiradalla ja toinen varsinaisessa junior-sarjassa.

Päivät olivat pienille purjehtijoille pitkiä ja paikoin rankkoja niin fyysisesti kuin psyykkisesti; olosuhteet vesillä vaihtelivat usean tunnin tuulettomasta odottelusta 16 m/s tuuleen. Sekä hyisestä sateesta että paahtavasta auringosta kaikki saivat osansa. Mutta hienosti tämä tuhatkuntainen purjehtijajoukko tuntui jaksavan. Ja kokemusta ainakin karttui maailman suurimmasta fleetistä.Gardalla saa purjehtia upeissa maisemissa. Myös huoltojoukoille riittää ihasteltavaa ja urheilumahdollisuuksia vuorilla, rantamaisemissa ja tenniskentillä.KipparikokousVesillelähtö


3 kommenttia:

 1. Hieno kokemus lapsille. Varmasti reissu joka säilyy muistoissa aina :-)

  Meiltä seikkaili viimevuonna poika kisoihin itävaltaan. Veneitä tuotiin maitse. Oi jospa oisin ollut mukana...

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mietin: varmasti ikimuistoinen kokemus koko perheelle! Mieltäni lämmittää aina tuollainen perheen sitoutuminen lasten harrastuksiin, vaikka se olisi osa koko perheen purjehdusharrastusta. En ole vielä käynyt Gardalla, mutta tuo toinen kuva kyllä vastaa hyvin mielikuvaani.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin tämä oli ensimmäinen kerta Gardalla - ennakkokäsitykseni siitä eläkeläisten suosikkikohteena muuttui täysin! Mistä lie olen sen keksinytkään...

  Suomesta mukana tänä vuonna oli kaiketi nelisenkymmentä lasta huoltajineen, enkä enää ihmettele, että juuri tämä regatta kasvattaa suosiotaan. Tärkeintä ei ole kilpailun tulokset vaan itse purjehdus ja kansainvälinen meininki - unohtamatta italialaisia herkkuja illallispöydässä. Suosittelen kaikille lämpimästi. Jollia saa kätevästi vuokrata paikan päältä, jos oma seura ei ole aktiivinen kuljettamaan eikä itse halua ajaa Euroopan halki.

  VastaaPoista