maanantai 23. huhtikuuta 2012

Joutenoloa

Nelipäiväisellä reissullamme Stenungsundissa kaikki aika ei mennyt pienen jollailijani huoltamisessa, vaan päivien mittaan minulla todella oli aikaa myös rantakivien ja simpukankuorten potkiskeluun yksikseni.


Olen arjen pyörteissä yleensä melkoinen huolehtija ja suorittaja, joten pyrin herkästi käyttämään ylimääräisen ajan aina johonkin tehokkaaseen. Huomisesta huolehtiminen se vain lienee tyypillinen ruuhkavuosia elävän naisen helmasynti. Välillä nimittäin kadehdin miestäni, joka kaiken hektisen keskellä vain vetää itsensä pitkäkseen hetkeksi ajattelematta velvollisuuksiaan. Pinna kireänä olen monet kerrat tätä kykyä saanut todistaa... Nyt, kun itselläni ei todellakaan ollut velvollisuuden velvollisuuttakaan (vaikka moneen kertaan mietin, josko sittenkin olisi jotain), muistui tämä jalo taito mieleeni ja päätin todella heittäytyä itselleni epätyypilliseen joutenoloon.

Ulappanäkymät tai rantamaisemat ovat parasta relaksanttia mielelle, joten etsin kamerallani rauhoittavia katselukohteita. Kun aurinko välillä pilkisti pilvien raosta, löysin kallionkolosta tuulettoman kolon, jossa lueskelin kirjaa. Vaihdoin välillä paikkaa laiturille, jossa vedin pitkäkseni. Minulla oli pipo päässä ja untuvatakki päällä ja ihanan lämmin. Kerran havahduin ihmettelemään, ettenkö tosiaan ollut ajatellut YHTÄÄN MITÄÄN ainakaan puoleen tuntiin. Ihmeellistä ja ehdottomasti virkistävää.
Laiturilöhöilystä jotain oppineena suuntasin kulkuni seuraavana päivänä Yacht Clubin Spa:n lämminvesialtaisiin ja yrttisaunoihin harjoittamaan lisää akunlatausta. Mitään tekemättömyys ja sen mukanaan tuoma mielenrauha sai muistamaan myös, miksi alunperin olen ylipäänsä purjehdukseen hurahtanut.Aina, kun jollatrailerit olivat rannassa tyhjinä, se merkitsi huoltajille, myös minulle, omaa aikaa.

2 kommenttia:

  1. Ihania merellisiä tunnelmia! Varsinkin laiturimeditaatio kuulosti suloiselta mielentilalta, johon meidän "suorittajien" on vaikea päästä, mutta silloin kun siihen pääsee - se on onnea parhaimmillaan!

    Tuo kuva jollatrailereista oli vaikuttava. Se kertoo hurjan vilinän rauhoittuneen täydeksi hiljaisuudeksi :)

    VastaaPoista
  2. Hee, "laiturimeditaatiohan" on ihan uusi termi - nyt viljelemään sitä lisää käytännössä, kun säät vain tästä lämpiävät!

    VastaaPoista