torstai 19. heinäkuuta 2012

Visuaalista nautintoaTuuli nousi eilen vasta iltapäivällä, mutta sitten puhalsikin taas ihan mukavasti. Olimme valinneet seuraavan kohteemme lähietäisyydeltä, koska käytettävissä oleva aika oli vähäisempi. Seurueessamme oli entuudestaan tieto hienosta Sv Klementen saaren Palmezanan lahdesta, jonka kruunaa erittäin kauniisti tehty Zori-ravintola ( http://zori.hr/ ). Varasimme pöydän etukäteen, mikä oli viisasta. Jo saapuessamme lahti oli täynnä keula-ankkuroitujia, ja hetken aikaa jouduimme säätämään hyvää ankkuripaikkaa. Pojat sukeltelivat tarkistamassa, miten ankkuri kiinnittyi, koska se ei jostain syystä aivan täydellisesti kaivautunut hiekkaan. Jonkin ajan kuluttua puuskat laantuivat ja ankkurin luisuminen taisi loppua ja asetuimme paikoillemme - kaiketi kettingin varassa. Mutta aamuksi olisi luvassa kevyttä tuulta, joten olimme tyytyväisiä paikkaamme ja siirsimme ajatuksemme ilta-ateriaan.


Hyvän purjehduspäivän kruunaa aina hyvä ateria. Ruokakaan ei ollut suinkaan huonoimmasta päästä, mutta hyvän illallisemme rakensi ensi sijassa itse miljöö. Näköala ravintolan terassilta, palmujen alta avautui suoraan poukamaan keula-ankkuroituneisiin purjeveneisiin. Muutenkin ravintola oli sisustettu pienin yksityiskohdin taidolla ja tyylillä. Se myös miellyttää, että täällä saa joka ravintolasta paikallisen ruuan lisäksi paikallisesti tuotettua viiniä. Maistoimme Sv Klemente-saaren omasta tuotannosta sekä valko- että punaviiniä, ja ruokien päälle otin vielä portviinin tyyppistä jälkiruokaviiniä.


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana ravintola! Kiitos kun jaoit tunnelmat :) Reissu on ilmeisesti ollut muutenkin aivan mahtava ja sen säilöminen kameraan jatkaa onnenhetkiä vuosikausiksi eteenpäin. Olin ihan fiiliksissä myös noista edellisen postauksesi kuohuvan meren kuvista.

  VastaaPoista
 2. Ai hitsi. Tulee kauhea kaukokaipuu näistä kuvista. Lämmin merituuli ja rento kesätunnelma. Onneksi on vielä puolet lomasta jäljellä. Voi rueta suunnittelemaan reissua.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, on ollut todella mahtavaa ja nyt, kun matka alkaa kääntyä loppuaan kohden, väistämättäkin olemme jo suunnittelemassa ensi vuodelle uutta reissua : ) . Olisi mahtava päästä koluamaan vielä monen monta paikkaa. Parasta on tietenkin se, että saaria, kohteita ja poukamia riittää eikä kaikki ole kerralla nähty ja koettu.

  VastaaPoista
 4. Ihania matkakuvia ja tunnelmia! Oih! Lämpöä herkkuja ja isoa merta!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ja näyttää ihan mahtavalta! Pohtikaapa sitä Kapin reissua heti kun tokenette edellisestä reissustanne.

  VastaaPoista
 6. Päivi, juu kyllä mietitään ihan varmasti! Pahus vaan, kun on näitä kilpailevia kohteita ja rahareikiä ihmisen elämässä ihan liikaa
  : D

  VastaaPoista