tiistai 10. heinäkuuta 2012

Sisilian tunnelmissaSisilian lomamme on hyvässä käynnissä. Tavallaan hyväkin, mutta nettiin pääsen tai ehdin vain harvoin. Nyt on sellainen hetki, istun aamu-cappuccinolla ja croissantilla wifi-kahvilassa. 

Olemme ehtineet tutkia kuvankauniin ja merellisen saaren elämää eri muodoissaan. Sisiliaan mahtuu monen näköistä paikkaa ja elämäntyyliä, mutta hieman ränsistyneet pikku kylät tai karu maaseutu ovat yhtä lailla mielestäni kauniita kuin viimeisen päälle hoidetut luksusloma-asunnot tai jahdit. Tosin täytyy sanoa, että joissakin muissa paikoissa Italiassa – vaikkapa Venetsiassa tai Rivieralla – olen nähnyt enemmän ”ökyhuviloita tai -jahteja”, kun taas täällä valtaosa purjehtijoistakin liikkuu aivan tavallisella kalustolla. Tietty koruttomuus tuntuu vetoavan juuri nyt ainakin minuun. Vaikutelma on kaiken kaikkiaan rento, eli sopii lomaan mainiosti. En vain jaksa kyllästyä katselemaan auringonnousua ja laskua kattoterassiltamme tai ihastelemaan veden kirkkautta rantaviivaa kierrellessämme.Jo pelkästään tämän kaiken näkeminen tuntuu riittävän näin maalta käsin saareen tutustuvalle. Vielä parannettu versio tästä lomasta tietenkin olisi, jos voisi olla täällä purjehtien.  (Mutta en nyt valita, koska pian pääsemme sen harrastuksen pariin Adrianmeren puolelle). Mutta en vain haikaile, kun sanon, että purjehdus on selvästikin kiinteä osa Sisilian rannikon olemusta, ja aistin, että maalta käsin sen tavoittaminen täydellisesti on ehkä mahdotonta. Kuumuus on uskomaton, joten siinäkin mielessä pysyvä merituulessa olo olisi miellyttävää. Tuuli ei kuitenkaan missään vaiheessa ole varsinaisesti raikas! Tämän totesimme eilen, kun matkustimme pienille Aeolien tulivuorisaarille yhteysaluksella. Lämpötila pysyy yölläkin yli 30 asteessa, joten merelläkin on hiostavaa vielä auringon laskettua.

Pidämme majaa Cefalù-nimisessä pienessä historiallisessa kalastajakylässä Sisilian pohjoispuolella. Lahdelle kylän edustalle kerääntyy joka yöksi purjeveneitä. Ruuhkaa ei näytä kuitenkaan olevan, vaikka olen kuullut Välimeren purjehduksen olevan ruuhkaista tähän vuodenaikaan. Niinpä esimerkiksi Sisilian kiertäminen veneellä olisi varmasti mainio kokemus.
Eilinen retkemme suosittuihin purjehduskohteisiikin, Panarean ja Strombolin tulivuorisaarille oli elämys. Tässä paikallisten veneitä laavarannalla.

2 kommenttia:

  1. oi oi oi. Ihania kuvia ja tunnelmia.
    Neljän purren kuva oli lemppari :-).
    Hytisyttävä suomen suvi saa halajamaan lämpööö ja aurinkooo!

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, että jossain päin Eurooppaa on ollut kesä ja kuumaa. Omassa kesälomakassissa oli nimittäin paljon kesävaatteita mutta pikemminkin olisi pitänyt pakata talvivarustetta.

    VastaaPoista