maanantai 30. heinäkuuta 2012

Arvokisoja pukkaa

Sitä nousee oikein kisajännitys pintaan, kun yhtäkkiä joka tasolla ja taholla valmistaudutaan purjehduksen arvokisoihin. Samaan aikaan kun perheeni miehet valmistautuvat tykönään, Suomen edustava purjehdusmaajoukkue vetelee ensi lähtöjään Olympialaisissa. En ole mikään suuri penkkiurheilun ystävä, mutta tänään tuli YLE Fem -kanavalta kerrankin purjehdusta ja vieläpä näytettiin kotiseuramme EPS:in oman pojan, Tapio Nirkon 4. startti Finn-jollalla. Nirkko teki huiman loppukirin sijalta 13 sijalle 8 ja sitten lähetys siirtyi muihin lajeihin. Tämän enempää meille purjehduksen ystäville ei TV:n välityksellä lajia väläytetty. Ehkä illan koosteissa saadaan nähdä vielä jotain Multalan sijoittumisesta (kaksi starttia, sijat 4 ja 6).

Tästä osoitteesta löytyy Olympialaisten purjehdusosio, ja esimerkiksi kaikkien luokkien starttitulokset:

http://www.sailing.org/olympics/london2012/home.php

Kuvassa Suomen purjehdusjoukkue: kuvassa ylimpänä vähän yli parikymppinen (ja taatusti porukan suurin) Tapio Nirkko, ja hänen alapuolellaan tiimille tärkeä parrakas, tumma henkilö, sääanalyytikko! Joukkueen säätietojen toimittamisesta vastaa Foreca, mutta analyytikko tulkitsee useita eri lähteitä ja tekee yhteenvetoja valmentajille päivän mittaan.
Nirkko tekee töitä startissa (kuvan oikeassa reunassa). Kuva on imuroitu yllä mainitulta viralliselta kisasivustolta.
Perhepiirissä jännitämme kahta tulevaa kisaa, johon meidän miehet osallistuvat: pojat Opti SM-kisoihin, jotka käydään viikonloppuna Suvisaaristossa ja mieheni ORC Offshore MM-kisoihin Helsingissä 6.8. alkaen. Hän sai alkukesästä kutsun Salona 38-miehistöön toisena suomalaispurjehtijana, mikä on hieno mahdollisuus kiillottaa yksi hankittu avomeripurjehduksen SM-kulta isompaan mitaliin, heh. Kippari ja 5 muuta miehistön jäsentä tulevat Kroatiasta ja tuon puoliammattilaisen tiimin tänne kustantaa Salona. Vene on normaalisti Jani Lehden kipparoima, mutta hän sen sijaan kisaa MM-kisat oman miehistönsä kanssa heidän toisella veneellään, Grand Soleil 42 Audi Teamilla.

Itse joudun palailemaan töihin tuolla elokuun viikolla, joten en ehkä pääse edes katsomaan lähtöjä vesille. Mutta olen hengessä mukana ja mitä tulee näihin pienempiin purjehtijoihin, katson roolini erittäin keskeiseksi henkisen valmennuksen saralla ja huoltojoukoissa : ) Viikonlopun Optikisoista tulee varmasti hauskat. Nuorempi osallistuu nyt ensimmäistä kertaa varsinaiseen junioriluokan SM-kisaan ja vanhempi toistamiseen. Hänellä tavoitteet ovat oman aiemman sijoituksen parantamisessa, eivät aivan kärkikahinoissa. Nuorempi on kunnianhimossaan ja voitontahdossaan niin vahva, että jos tulee tappioita, roolini taitaa korostua entisestään...

Mieheni puuhaa tälläkin hetkellä Salonan säätöjen parissa, mutta eilen ehdimme huoltaa jollat kisakuntoon: pesua, pienten naarmujen paikkausta ja hiontaa. Tällä viikolla pojille vielä viimeiset treenit päälle ja toivottavasti pojat ovat itse yhtä hyvässä kisakunnossa kuin jollat!

Ainiin, ja kummipoikani saapui viime yönä Pärnusta E-jollien junioreiden PM-kisoista. Hän sijoittui fleetin puoliväliin, mikä oli hieno suoritus vastikään optarista Europeen siirtyneelle. Olen ylpeä kummitäti!Ostimme tämän E-jollan alkukesällä. Kukaan ei meillä vielä purjehdi sillä (sitä ei ole vakuutettu eikä rekisteröity), mutta näitä on vaikea saada, joten kun hyvä yksilö oli myynnissä, hankimme sen vanhemmalle pojalle tavallaan varastoon. Se sai myös kokovartalopesun osakseen.

2 kommenttia:

  1. No miten optareissa kävi? Seilattiin siitä ohitse sekä lauantaina että perjantaina – hauskan näköinen tuollainen iso optifliitti.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä oli hyvät kisat (postauskin tänä illalla tulossa) ja vilskettä riittää, kun kisaajia on yli 100! Aika ainutlaatuista myös - missään muussa luokassa ei juuri saa samaa lähtökokemusta. Kova huuto siellä linjalla aina käydään.

    VastaaPoista