lauantai 26. toukokuuta 2012

Kiireistä rantaelämää


Viimeisen viikon, pari minut on pitänyt kiireessä "ties missä hurmoksessa" käynnistämäni projektin suunnittelutyö: Ilmaisin nimittäin taannoin mielipiteeni siitä, että omalla pursiseurallamme järjestettävissä optimisti 2012 ranking-sarjan kisoissa pitäisi huolehtia myös tarjoiluista siten, että muista seuroista tulevat purjehtijat perheineen viityvät meillä; onhan purjehdus ennen kaikkea kokonaisvaltainen kokemus, vai mitä? No, lieneeköhän kellekään yllätys, että ideaa tervehdittiin seurassa ilolla, mutta jouduin pahemman kerran itse vastuuseen 130 purjehtijan ja toisen mokoman huoltajan sekä valmentajien rantafasiliteettien järjestelyistä. Voin kertoa, että järjestelyt päivätyön ohella todella vaativat ponnisteluja, mutta tänään - ensimmäisenä kisapäivänä - vastaanotimme kisatoimikunnan, purjehtijat, valmentajat ja huoltojoukot pullan, makkaran- ja letuntuoksuisella rantakahvilalla vastaan! Nyt kukaan ei enää jaksa muistella 140-neliöisen teltan pystytyshuolia, termareiden tai kylmälaukkujen keräystä, ostoslistojen laadintaa, kustannusseurantaa, apujoukkojen rekrytointiakamppanjaa, etukäteismarkkinointia jne jne... : ) Tämä päivä oli aivan ihana, toivottavasti huominenkin!


Tällä kertaa meillä ei ollut ajatuksena perinteinen rahankeruu seuralle, vaan palvelu: mietimme todella, mitä näissä ympyröissä itse purjehtijat tarvitsevat päivän tankkaukseen ja toisaalta rantaan paluun jälkeiseen palautumiseen ja rentoutumiseen. Ja hinnat määrittelimme näin ollen hyvin lähelle omakustannehintaa.

Tänään myös aurinko ihanasti helli meitä ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua: kauden eka ranking merkitsee kaikille puhdasta pöytää, pelkkä mahdollisuutta ilman menneitä painolasteja.

Vaikka kaikki säätö on ollut vähän rankkaakin, on näin illalla päivän päätteeksi hyvä fiilis - ja varmuus siitä, että huomenna jatkamme samaan malliin. En ole mikään hirmuinen yhdistysaktiivi, mutta herään kyllä yhteisen hyvän eteen huomenna aikaisin ihan mielelläni. Ja taas aamulla toimitamme aamukahvit ja lunchbagit toimitsijaveneisiin, valmistamme lettutaikinan, keitämme kahvit, haemme leipomosta uunituoreet sämpylät ja munkit. Sen tekee mielellään, jotta purjehduspäivä voi pyörähtää käyntiin hyvissä tunnelmissa. Sitten tarvitaan enää sopiva määrä tuulta, hieman onnea ja oikeanlaista, pitkäjänteistä mieltä kisaajille.

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa yhteisöllisyyttä! Me like :) Olen varma, että perheet osaavat arvostaa ponnistelujasi. Kovasti vaan tsemppiä viikonlopulle!

    VastaaPoista
  2. Vihdoin kotona, huh. Tällaiset megatarjoilut järjestää juuri ja juuri kerran vuodessa (tai elämässä), mutta ei ihan joka viikonloppu! Hauskaa sekin, että onnistuimme houkuttelemaan kahvilaamme myös monta veneen kevätkunnostajaa ja ohikulkijaa, joilla ei ollut kisojen kanssa mitään tekemistä. Jotkut ahkerat naiset seurueestamme keksivät vieläpä ottaa munkkeja ja kahvia koriin, ja he kävivät myymässä niitä laitureilla lähteviin tai rantaan palaaviin purjeveneseurueisiin. This we called service, hih!

    VastaaPoista