maanantai 20. elokuuta 2012

Gourmet à la Pargas

Ystäväni rakensi vastikään perheineen omakotitalon merelliseen miljööseen Paraisille, jonne matkasin viikonloppuna naisten kutsuille. Sisääntuloväylällä mainostetaan kuntaa Bo vid havet! -kyltein ja tietä reunustaa valkoiseksi kalkitut luonnonkivikummelit - hauska yksityiskohta. Joskus aiemmin Parainenkin tuntui vielä ihan mökki- ja veneilykunnalta, mutta perheet, jotka arvostavat merellistä miljöötä, ovat ilmeisen hyvin löytäneet tämän pienen kunnan asuinalueet ja todenneet sen varsin oivaksi asuinpaikaksi. Mikäs siinä, ainakin ystäväni koti näytti valmiina aivan ihanalta, raikkaalta ja rauhalliselta ympäristöä myöden.   

Ystäväni on sulokkaan sisustussilmänsä lisäksi ollut aina varsinainen gourmet-kokki, joten osasin odottaa jotain järisyttävää tällä rintamalla. Hän oli kuin olikin loihtinut aivan käsittämättömät repertuaarit kaikenlaisia herkkuja. Ja kaikki oli katettu yltäkylläisen kauniisti - täysin talon sisustukseen sopivasti.

En varmaankaan muista - tai osaa - nimetä kaikkia tarjottuja herkkuja, mutta ruokailuhetkemme avasi gaspacho. Se tarjoiltiin cashew-pähkinärouheen, varsisellerin ja leipäkrutonkien kera. Lisäksi tarjolla oli lehtitaikinaan tehtyjä pikkupizzetteja, uunituoretta leipää, erilaisia salaatteja ja juustoja, prosciuttoleipiä jne jne. Itse tehty aasialainen seesaminsiemenleipä hapanimeläkastikkeella oli minulle täysin uusi ihastus. Ja jälkiruoka kruunasi kaiken - suklaamoussea suklaarouheella. Nam. Jos joskus tarvitsen cateraajaa, tiedän kyllä, kenet kutsua paikalle!  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti