keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Split here we come!

Aurinko paistaa tänään: varasimme lentoliput Splitiin Kroatiaan ja vahvistimme purjeveneen varauksen. Samalla taisimme vahvistaa itsellemme heinäkuuksi superhellettä ja tasaisen hyviä tuulia. Pääsemme alle kuukauden kuluttua purjehtimaan uudella First 45:lla, jibii! Oman perheen kesken emme olisi tätä kokoluokkaa valinneet, mutta toteutamme Adrianmeren purjehdusloman ystäväperheen kanssa ja näin ollen tilavaatimukset tuli huomioida. Vaikka vene on iso, cabineita on kuitenkin tässä mallissa vain 3, joten joku lapsista saa vuoroöin nukkua salongissa. Tai ehkä kuumimpina iltoina hankkiudumme kaikki kannelle nukkumaan. Ilmastointia veneessä ei nimittäin ole.

Olen innoissani, että saimme Firstin - se purjehtii hyvin. Jänskää myös päästä kokeilemaan tämän kokoista venettä, jollaisessa en ole itse kertaakaan ollut gastina. Tässä First 45-venetyyppi Beneteaun nettisaitilta imuroituina kuvina.
Nyt alkaakin sitten Kroatian rantaviivan, saarien ja satamakylien kiivas tutkiskelu! Samoin alkoi heti raksuttaa, että mitä ihmettä tarvitsemme mukaan: mitä mahtaa löytyy veneestä vakiovarusteena ja mitä pitää muistaa ajatella vievänsä itse..?  Täytyypä selvittää veneen varustelista omistajalta. Toisaalta säiden puolesta oletan, että pääsen vihdoinkin nauttimaan yhtäjaksoisesta bikinipurjehduksesta, mikä Suomessa on kuumimpinakin kesinä jäänyt vain yksittäisten päivien varaan : ) Mukaan matkattavien vaatteiden osalta luulisi siis onnistuvan minimivarustuksin.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea tätä, kuulostaa niin mahtavalta! Kaikki siellä käyneet ovat kehuneet vesien kirkkautta ja niitä "bikinikelejä". Varmasti tämä suunnittelu- ja valmisteluvaihekin on aika ihanaa? ;)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, suunnitteluhetkellä sitä on jo mielessään matkalla. Valmisteluistani varmaankin laitan parin päivän päästä uuden postauksen.

    VastaaPoista